Opret en gratis brugerprofil for at se videoen.

Oversvømmelser - se vores film om oversvømmelser

3 Visninger
skoleflix
1,487
Offentliggjort på 11 Dec 2019 / In Biologi

Kraftige regnskyl, skybrud eller tsunamier kan forårsage ødelæggende oversvømmelser, der efterlader tusindvis uden adgang til lægehjælp, mad og rent vand.

Læger uden Grænser er eksperter i hurtigt at mobilisere et katastrofeberedskab og redde liv i områder, der er ramt af oversvømmelser.

Se vores film om oversvømmelser.

Indhold:
Hanne Epstein: En af de store udfordringer efter en naturkatastrofe er at få forsyninger ud til området. Der er ofte problemer med veje og jernbaner, som er ødelagt, og nogle gange fungerer havne og lufthavne kun i begrænset omfang. Det er logistikernes opgave at finde de bedste løsninger for at få personale og udstyr frem til de katastroferamte områder.

Erik Heyer: Jeg er vandingeniør, og jeg har fire gange været udsendt til oversvømmede områder med Læger uden Grænser. Min opgave er at sørge for, at folk har adgang til rigelige mængder af rent drikkevand, og at folk har adgang til toiletter.

Der er store logistiske udfordringer i at skaffe rent drikkevand. Når jeg kommer til et sted, er noget af det første at identificere en vandressource. Det kan enten være noget grundvand – i mange områder er der håndpumper, som måske er blevet beskadiget eller måske forurenet, og der reparerer vi så håndpumperne, desinficerer dem og desinficerer det borehul, som er langt ned i jorden, og hvor grundvandet pumpes op.

Hvis der ikke er adgang til grundvand, så er vi nødt til at bruge overfladevand. Overfladevand kan være vand fra søer eller floder, og det er altid vigtigt, at vi får fat i vandet et sted, hvor vandstanden er stabil, og hvor vi har god adgang til at bygge et vandværk.

Hanne Epstein: Vi har færdigpakkede kits med medicinske forsyninger og andre nødvendige ting som vandpumper, generatorer, der står parat til at blive sendt af sted fra vores centrale lagre i verden.

Erik Heyer: I Pakistan fik vi leveret et mobilt vandværk på to lastbiler. To lastbiler kom med deres trækasser, og i løbet af tre dage fik vi bygget et vandværk, der kunne levere 300.000 liter i døgnet.

Hanne Epstein: Et stort indsatsområde efter en naturkatastrofe er vand. Det er meget vigtigt for at forebygge udbrud af smitsomme sygdomme - for eksempel kolera, som kan smitte igennem vand, og som er en stor trussel for den nu meget sårbare befolkning. Et udbrud af kolera blandt folk efter en naturkatastrofe er et stort problem.

Vis mere
0 Kommentarer sort Sort By

Facebook kommentarer