Næste

Kundalini Yoga og Meditation - Kriya for styrkelse af kroppens forsvar mod sygdom.flv

124 Visninger· 28 Sep 2019
skoleflix
skoleflix
5 subscribers
2,436
In Biologi

I denne video arbejder vi med en Kundalini Kriya (serie af øvelser) og en Meditation som styrker kroppens forsvar mod sygdom.

Det anbefales, at du ikke spiser et større måltid senere end 3 timer, før du laver yoga. Hvis du har fysiske problemer, som, f.eks. gigt, skæv ryg eller lign. bør du konsultere din læge før du begynder en yogapraksis. Husk at yoga IKKE er erstatning for medicin du allerede tager. Enhver udtrapning af en medicinsk behandling bør forgår i tæt samråd med din praktiserende læge.

Lyt til kroppen når du laver yoga, og respekter dens naturlige begrænsninger. Husk Rom blev ikke bygget på én dag. Smidighed er ikke målet i sig selv med yoga, men en "bivirkning" som kommer med tiden.


Yogaformen er Kundalini Yoga som undervist af Yogi Bhajan.

Yoga betyder forening, og i Kundalini Yoga arbejder vi med forening af krop og sjæl, men også foreningen af det enkelte individ med det universelle kosmos.

Kundalini Yoga sigter imod at vække den naturligt iboende bevidsthed og kreative intelligens vi alle sammen er født med. Hos de fleste mennesker sover denne bevidsthed. Kundalini Yoga vækker gradvist kundalini-energien i kroppen, samtidigt med at den ruster nervesystemet og kroppens finere energisystemer til at kunne integrere denne stærke energi og bevidsthed.

Mange mennesker har hørt skræmme-historier om hvor farlig det kan være at vække kundalini-energien. Kundalini Yoga som undervist af Yogi Bhajan, er tilpasset, så det er ufarligt for almindelige mennesker, at lave øvelserne.

Kundalini kraften er noget vi alle er født med. Det er altså ikke noget farligt udefra kommende der påføres kroppen, men ganske simpelt en vækkelse af vores i boende muligheder. Det er dog en meget stærk kraft, og det er vigtigt at bygge kroppen og nervesystemet op til at kunne håndtere en sådan vækkelse. Det er netop hvad Kundalini Yoga gør. Man må ikke ændre på øvelserne, og blande dem sammen med sit eget påfund.

Man må aldrig lave Kundalini Yoga, hvis man er under påvirkning af alkohol eller euforiserende stoffer. Disse forstærker virkningen af Kundalini Yoga og kan have en meget skadelig virkning på sindet.

Yogi Bhajan bragte Kundalini Yoga til vesten i 1960, og brød med en årtusinde år gammel tradition om at holde Kundalini Yoga skjult og forbeholdt de særligt indviede i Indien. Yogi Bhajan tilpassede øvelserne, så de blev ufarlige og satte sig for at oplære så mange lærere som muligt, som skulle udbrede Kundalini Yoga over hele vesten.

Jeg er i øjeblikket ved at uddanne mig til Kundalini Yoga lærer ved Karam Kriya skolen i London, den internationalt certificerede uddannelse: Aquarian Teacher level 1, og vil løbende lave nye film, som du kan bruge til at træne efter der hjemme.

Der er ikke så mange herhjemme i Danmark, der kender til Kundalini Yoga endnu, men det er siden 1970 blevet en meget populær yogaform i bl.a. både USA, England, Norge og Sverige, hvor man blandt andet bruger denne yogaform på sygehuse i fængsler, børnehaver m.m.

Jeg er meget glad for at være med blandt en af de første, der bringer Kundalini Yoga til Danmark, og håber, at rigtig mange, vil få øje på de store fordele, der er ved denne yogaform.

Hvis du selv er Kundalini Yogalærer, hører jeg meget gerne fra dig. Lad os samarbejde alt hvad vi kan!

Jeg er desuden uddannet børneyogalærer ved Starchild Yoga under Siri Arti Kaur og jeg har undervisning for børn 5 - 12 år samt samt teenagere i Esbjerg.

Jeg glæder mig meget til at kunne tilbyde weekend workshops i Kundalini Yoga for voksne engang i starten af 2012.

Indtil da: Følg med her på Yotubekanalen:

www.youtube.com/YogaRollinger

eller på facebook:

www.facebook.com/YogaRollinger

eller på hjemmesiden:

www.yogarollinger.dk


God fornøjelse med Yogaen!

Sat Nam
Helle Nissen, yogalærer

Spirituelle navn:
Dayal Kaur = Løvinde eller prinsesse af Gud, der er venlig, barmhjertig og medfølende.

Vis mere

 0 Kommentarer sort   Sort By


Facebook kommentarer

Næste