Næste


Dråben - Projektopgave 2011

3 Visninger
skoleflix
30
Offentliggjort på 14 Jan 2020 / In Andet

Produktet fra Hummeltofteskolens projektuge 2011 af en gruppe bestående af Magnus Hilding-Nørkjær, Thomas Emil Føhrby, Emil Peter Christensen, Frederik Knudsen Kokborg, Gustav Holm Schæbel og Niels Asp Fuglsang - 9. årgang. Alt er selvproduceret, også musikken.

Filmen handler om skoleskyderiermassakrer og bygger på et skoleskyderik, der fandt sted i Finland i 2007.

Vores film er faktisk et eksperiment - og også et resultat af hvad man kan få ud af at sammensætte talenter - føre alt det bedste fra forskellige medier sammen til ét! Vi var en gruppe på ikke mindre end 6 elever fra 9. årgang, allesammen med forskellige interesser.
3 musikere, 2 filmentusiaster der fra filmene har erfaring i skuespil og endelig 1 der elsker at lave film og visual effects! Vi havde længe inden projektopgave sat os for, at vi ville lave en film. Ligeså snart vi havde fået vores overemne, gik vi igang med at finde emner der matchede overemnet og vores egne behov. I dette tilfælde, et emne med mulighed for action. Vi valgte så skolemassakre og begyndte på research.
Faktisk havde vi bygget hele skelettet om filmen op inden selve projektugen. Som nævnt var vi en gruppe af 6 personer hvilket er meget voldsomt for en projektuge, så selvom den fælles viden om emnet og den tekniske kunnen var på plads, var det i den grad også nødvendigt at organisere ugen, så det hele ikke skulle gå op i hat og briller. Derfor lavede vi detaljerede planer over ugen, for hvornår hvad skulle gøres.
Hver eftermiddag blev dagens skud lagt på en PC, organiseret i mapper og påbegyndt på redigering. Et andet "nøgleelement" i at kunne nå hvad man vil er opdeling. Sidder vi fx 6 mennesker ved én computer og researcher går en masse arbejdskraft tabt. Sidder vi derimod 6 mennesker ved hver deres computer, har vi lige pludselig brugt hvad der svarer til 6 arbejdstimer på kun 1!
Her vil det også være passende at nævne at vi igennem ugen, tilsammen, har brugt over 350 timer på filmen, eksklusiv forarbejdet! Som et andet eksempel har film- og musikholdet meget af ugen været aktive samtidigt. Når vi taler teknik og redskaber er det igen med at udnytte hvad man allerede er god til, og har til rådighed. Alt musikken er indspillet på egne instrumenter og alt er redigeret i selvejet software. Musikken er redigeret i Magix Music Maker 16 Premium.
Filmen er redigeret i Magix Movie Edit 17 Pro PLUS. Colourgrading og visual effects er helt rigtigt lavet i Adobe After Effects CS5. Tilsidst er det også vigtigt at nævne, at eventuelle aftaler mht. projektet (I vores tilfælde, fx aftaler med skolekontoret og den 6. klasse vi optog sammen med) er vigtige at få slået fast så hurtigt så muligt. Så er det nemlig, efterfølgende, muligt at planlægge efter dem!

Vis mere
0 Kommentarer sort Sort By

Facebook kommentarer