Næste


Den Gode Præsentation: 5 gode råd til præsentationsteknik | TACK

1 Visninger
skoleflix
30
Offentliggjort på 21 Apr 2020 / In Andet

Er du interesseret i flere anvendelige værktøjer inden for præsentationsteknik, kan du læse mere om vores kursus Præsentationsteknik her: https://www.tack.dk/kurser-pra....esentationsteknik.as Dramatisk kommunikation her: https://www.tack.dk/kurser-dra....matisk-kommunikation & Business Storytelling her: https://www.tack.dk/personlig_....udvikling/business-s

Det er ikke lige let for alle, at tale foran forsamlinger eller præsentere et produkt, en strategi eller lign. Nogle bliver skrækslagne ved tanken, andre er nærmest født til det. Uanset udgangspunktet kan alle lære at gennemføre en god præsentation. Til dette findes der en række forskellige redskaber og teknikker, som du kan benytte dig af, når du skal præsentere. Dette vil øge dine muligheder for at brænde igennem med dit budskab, uanset hvor dit nuværende kompetenceniveau ligger. Kig nærmere på vores video som giver dig 5 gode råd til præsentationsteknik, hvis du har interesse heri: Forbered dig grundigt, Få den gode start, Brug og skab billeder, Brug krop & stemme og Involvér deltagerne.

Afgørende for din præsentation er, at du er godt forberedt. For at få det optimale ud af den taletid, du har fået stillet til rådighed, bør du på forhånd have fastlagt en struktur og en indholdsmæssig tidslinje. Dette betyder ikke at du skal have en eksakt drejebog med hver enkelt sætning, da det fungerer bedst, hvis der er plads til improvisation. Så længe du forstår at afsætte den fornødne tid til alle dine planlagte indholdspunkter, er evnen til at improvisere er en vigtig del af en god præsentationsteknik, som får dig til at udstråle overskud, professionalitet og troværdighed.

Udover at være velforberedt er det vigtigt, at du kommer godt fra start. Det er afgørende, at du fra starten formår at fange dine tilhøreres opmærksomhed. Derfor er det en rigtig god idé at planlægge, hvordan du vil begynde din præsentation og vide præcis, hvad du vil sige i de første 3-4 sætninger. Din indledning kan du styrke ved målrettet træning, hvilket efterlader mere ro og overskud til at fokusere på dit kropssprog, din stemme og selve leveringen af dit budskab.

Ved vores synssans forekommer 80% af vores indlæringsevne – at du forstår at implementere billeder i din præsentation, er derfor vigtig. Dette kan gøres både ved hjælp af metaforer i dit sprog eller ved at fortælle en historie eller knytte en anekdote til det budskab, du søger at levere, og/eller ved at anvende billeder i selve din præsentation. Skaber du billeder for dine tilhørende, enten direkte via synssansen eller indirekte i deres bevidsthed, stimulerer du deres forestillingsevne. Dette vil øge deres engagement under din præsentation, og forøge chancen for, at du og dine budskaber efterfølgende vil blive husket.

Det er også vigtigt at understrege vigtigheden af brugen af din krop og din stemme, når du præsenterer, selvom synssansen ejer størstedelen af betydningen for den menneskelige indlæringsevne. At vælge de rigtige ord og formuleringer er én ting, at sige dem på en varieret og fængende måde, er noget andet. Du bør derfor stræbe efter at udnytte dine kropslige og dine retoriske virkemidler - din volumen, intonation og din artikulation, så dine tilhøreres opmærksomhed stimuleres. At være opmærksom på måden, hvorpå du bruger din stemme kan være til stor gavn for dine fremtidige præsentationer.

Lange monologer er noget som trætter de fleste. Derfor kan det skabe en positiv effekt, hvis du involverer dit publikum. Der er flere måder at gøre dette på. Du kan for eksempel spørge ind til dine tilhørers mening til emnet eller stille dem konkrete spørgsmål. Det gode ved spørgsmål er, at du kan forberede dem på forhånd – og måske endda forberede dig på, hvilket svar du vil få.

Vis mere
0 Kommentarer sort Sort By

Facebook kommentarer