skoleflix
skoleflix 13 Apr 2020
640

Opret en gratis brugerprofil for at se videoen.

Næste

Areal og integral - det sidste trin
25 Oct 2020
Areal og integral - det sidste trin
skoleflix · 1 Visninger

Den første læsning Trin 1 - Sådan bruger du spillene

8 Visninger

Kom godt i gang med Den første læsning Trin 1. I denne video, lærer du om spillene.

IDA OG EMIL KNÆKKER KODEN – TRIN 1
Tag med Ida og Emil ind i læsningens verden. Det hele foregår på Denførstelæsning.dk.
Det digitale materiale tager udgangspunkt i sjov og motiverende læse- og stavetræning og viser eleverne vejen fra lyd til læsning på et forskningsbaseret grundlag.

FRA LYD TIL LÆSNING
Forskning viser, at tilegnelse af en lydlig baseret læse- og skrivestrategi bør have en central rolle i undervisningen i indskolingen. Det er vigtigt, at eleverne arbejder med læsning og stavning i deres eget tempo. Ida og Emil knækker koden gør det nemt at organisere denne differentiering.
Aktiviteterne i Denførstelæsning.dk er varierede og opbygget, så eleverne ikke kan komme videre til et nyt niveau, før de har haft succes på det niveau, de befinder sig. Eleverne får konsolideret deres lydlige viden og udvikler den selvstændige læsning og stavning på et sikkert lydligt grundlag.

LÆSEFAGLIGE FOKUSOMRÅDER
Ida og Emil knækker koden er digital læsetræning bygget op omkring sproglige aktiviteter, klassiske fortællinger og lydrette læs-selv-tekster. Ved at gennemføre en række læringsspil knækkes den kode, der åbner op til en ny verden fuld af tekster, som eleverne kan høre, skrive og læse på egen hånd. Spillene fører således eleverne gennem niveaudelte aktiviteter inden for:
Lydlig analyse/syntese
Stavning af lydrette ord
Læsning af lydrette ord
Sætningslæsning
Ordkendskab
Sprogforståelse
De digitale læs-selv-historier kommer begynderlæseren i møde med korte, lydrette ord og mange gentagelse og indeholder følgende elementer:
Dynamiske illustrationer
Lydlig oplæsningsstøtte
Tekstintegrerede øvelsesspil
Forpligtende læseforståelse
Skriveværksted

Denne opbygning gør det muligt løbende at følge elevernes læse- og staveudvikling, at sikre alle elever den nødvendige træning på deres niveau og at arbejde individualiseret med konsolidering af en lydbaseret læse- og stavestrategi.

Læs mere på http://www.denførstelæsning.dk

Vis mere
0 Kommentarer sort Sort By

Facebook kommentarer

Næste

Areal og integral - det sidste trin
25 Oct 2020
Areal og integral - det sidste trin
skoleflix · 1 Visninger