Næste

Berettermodellen - animeret dansk

38 Visninger· 22 Mar 2020
skoleflix
skoleflix
5 subscribers
2,413
In Dansk

Nogle historiers opbygning kan beskrives med berettermodellen. I denne video får du en animeret introduktion til berettermodellen, så du selv kan bruge modellen, når du arbejder med tekster.

Videoen er lavet til Alineas danskportal og dukker blandt andet op som en ressource for eleven i udskolingsforløbet ”Novellen før og nu”. Forløbet finder du her: http://bit.ly/36GINmH

Og hvad er det så for et forløb? Forløbsbeskrivelsen lyder: Tænk, hvis man kunne se ind i andres liv bare et øjeblik? Det kan man på en måde, når man læser en novelle. I hvert fald får man på få sider et lille blik ind i et andet menneskes fortælling, som forfatteren ønsker, vi skal se det. I dette forløb skal du arbejde med novellen som genre, både som den så ud i begyndelsen, og som den bruges af nutidens forfattere. Når du er færdig med forløbet: - har du viden om, hvordan novellen har udviklet sig gennem tiden - har du kendskab til genretræk i både ældre og nyere noveller - kan du analysere og fortolke en novelle.

VIDEOINDHOLD

00:00 Hvornår bruges berettermodellen
00:10 Hvad er berettermodellen?
00:27 Anslag
00:34 Præsentation
00:41 Uddybning
00:48 Point of no return
00:57 Konfliktoptrapning
01:03 Klimaks
01:09 Udtoning
01:15 Videoafslutning

DANSKPORTALEN

Bring videoen i spil i din undervisning med Danskportalen fra Alinea. Danskportalen er et fleksibelt undervisningsmateriale med mange muligheder. Så kort kan Danskportalen beskrives. Danskportalen indeholder mere end 150 inspirerende undervisningsforløb og et væld af ressourcer til dansk på alle klassetrin i grundskolen. Med Danskportalen får du mulighed for at skabe en relevant og differentieret danskundervisning. Forløbene stilladserer og udfordrer eleverne i alle fagets områder, og portalens nye funktioner og opgavetyper motiverer eleverne og fastholder deres fokus på de faglige mål.

Se mere om danskportalen her: http://bit.ly/2JGfDug

Find flere videoer til danskfaget her på kanalen: https://www.youtube.com/playli....st?list=PLXwuTnTn74M

Husk at abonnere, like, kommentere og dele.

Musik fra https://filmmusic.io "Fuzzball Parade" af Kevin MacLeod (https://incompetech.com)

Licens: CC BY (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)

Videoproduktion Alinea 2019

Alinea er Danmarks største forlag inden for læremidler til den danske grundskole. Hvert år udvikler vi flere hundrede både trykte og digitale læremidler sammen med de allerdygtigste skoleforskere og praktikere i Danmark. Med vores læremidler er vi med til at sikre eleverne fra 1.-9. klasse en relevant, varieret og inspirerende skolehverdag, hvor den enkelte får de bedste betingelser for at udvikle sig godt både fagligt og menneskeligt. Alinea beskæftiger over 100 mennesker med stærke kompetencer inden for læring, didaktik, kommunikation, design og service.

http://www.alinea.dk

Vis mere

 0 Kommentarer sort   Sort By


Facebook kommentarer

Næste