Opret en gratis brugerprofil for at se videoen.

Atomer: Det periodiske system.

41 Visninger
skoleflix
2,273
Offentliggjort på 27 Sep 2019 / In Fysik/kemi

Om det periodiske system – og om hvor sindssygt smart og nemt det er at bruge (når man lige lærer et par tricks at kende). Onkel John kan nogle af disse tricks og bruger russisk stemningsmusik og små film for at få Hannibal til at sluge nødhjælpen. Han skal jo op til prøve næste dag!
Dette er videofilm nr. 2 ud af 9.

Her er link til opgavesæt: 
https://www.videnskanylen.dk

Kære elev!
Skal du læse op på fysik og kemi? Eller skal du til prøve i morgen, og
har glemt at få styr på atomerne? Så sæt dig ned, stram selerne, og se
filmene med det samme. Stort set alle de ting du skal vide om atomare
processer i fysik/kemi i 9. og 10. klasse vil blive gennemgået her.
Danmarks mest effektive videnskanyle vil stikke ioniseret viden om
fusion, fission, radioaktivitet og atombomber direkte ned i din
hjerne. Ingen ar. Nemt at huske. Garanteret. Og sjovt bliver det også.

Kære forældre!
Filmene kan bruges som undervisningsmateriale i
fysik/kemi i 9. og 10. klasse. De kan også med fordel ses inden
eleverne skal til prøve. Eller bare for fornøjelsens skyld. Svært stof
må nemlig gerne være godt formidlet, og derfor har vi udviklet disse
ni kortfilm, som forhåbentligt gør det lidt lettere at lære om atomer,
ioner, fusion, fission, radioaktivitet, det periodiske system, og alt
det andet der får atomure og resten af den fysiske verden til at
tikke.

Kære lærer!
Her er ni animerede læringsfilm om atomer og deres fusions- og fissions-processer til brug i faget fysik/kemi i udskolingen. Specifikt er filmene målrettet til færdigheds- og vidensområdet ”partikler, bølger og stråling” i læseplanen for faget fysik/kemi med det formål at give elevernes læring af traditionelt svært stof en underholdende og let tilgængelig dimension. 

Der findes et væld af undervisningsmaterialer som forsøger at forklare atomare processer på en simpel måde. I dette materiale har vi inkorporeret de mange fordele som moderne digitale medier kan give i form af simulationer, narrativer og film. Et stigende antal forskningsartikler viser, at faktuel viden bedst huskes (og forstås) via motiverende fortællinger og aktiverende kontekster (også kaldt narrativ, aktiv og situeret læring). 

Ideen med filmene er at er vise, hvordan man kan kombinere animeret storytelling
med de digitale mediers evne til at anskueliggøre komplicerede dynamiske processer, og dermed producere engagerende, lærerige og underholdende undervisningsmaterialer om selv de sværeste emner i folkeskolen. Vi har benyttet os af et filmklip-format der 
kombinerer animationer med simulationer, billedmontage og narrativ doodling.

Storyboardet er udviklet af forfatter og illustrator Boris Boll-Johansen (klørkonge.dk) i samarbejde med fysiker og formidler Søren Storm (undervisningsfysik.dk) og projektleder Robin Engelhardt (Sententia). Al materiale er blevet fakta-tjekket af fagkonsulenter og underbygget af pædagogiske eksperter fra hhv. Institut for Naturfagsdidaktik på Københavns Universitet og Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet. Materialet er produceret med støtte af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings udlodningsmidler.

Alle film er gratis og tilgængelige her, via EMU-portalen, og via hjemmesiden videnskanylen.kloerkonge.dk, hvorfra filmene også vil kunne downloades gratis til mobiltelefoner, computere, tablets osv. Der er desuden tilknyttet en opgavesamling til hver af filmene, som kan bruges i undervisningen. Ellers kan filmene blot anbefales som supplerende materiale til de elever, der måtte have travlt.

Ang. filmenes to aktører: Hannibal spilles af det unge skuespillertalent Helmer Solberg, onkel John af Boris Boll-Johansen.

Tak til vores faglige konsulenter og gode råd-crew: Martin Krabbe Sillasen, Mikkel Willum Johansen, Morten Misfeldt, Carsten Fromberg, Eva Trotzki, Kasper Berthelsen og Jens Christian-Hansen.

Vis mere
0 Kommentarer sort Sort By

Facebook kommentarer